MDCG

Dobrodošli na naš novi veb-sajt

Muzejsko društvo Crne Gore je strukovno udruženje koje okuplja muzejske stručnjake različitih profila iz skoro svih Muzeja u Crnoj Gori.

Udruženje je formirano krajem 2020. godine sa ciljem da radi na poboljšanju uslova rada muzejskih stručnjaka, da doprinosi unapređenju muzeologije i muzejske struke, da radi na izmjenama i poboljšanju legislative vezane za muzejsku struku, da ostvaruje saradnju sa sličnim Udruženjima i Institucijama iz inostranstva  i da ostvaruje kominikaciju između muzeja, muzejskih radnika i Institucija koje se bave zaštitom kulturnih dobara u Crnoj Gori.

Na našem novom veb-sajtu bićete u prilici pregledati sve naše aktivnosti, i biti u toku sa aktuelnim i budućim projektima Društva.

Pozivamo vas da uzmete aktivnog učešća u našem radu, i pomognete nam da zajedničkim snagama podignemo svijest o značaju muzejskih ustanova za razvoj i promociju kulture uopšte.

Šaljite nam vaše zanimljive fotografije iz muzeja i galerija, koje ćemo rado objaviti na veb-sajtu i na društvenim mrežama!

Pratite nas na Facebook-u i na Instagram-u.